• Medzi najúspešnejšími talentmi v okrese opäť naši žiaci

          • Dňa 25.4.2024 sa konala okresná súťaž Talent najmenších 2024. 

            Žiaci našej školy opäť svojimi vystúpeniami ukázali, že patria medzi najtalentovanejšie deti v okrese. 

            v 1. kategórii - prednes získala žiačka 1. ročníka - 1. miesto - Barborka Grichová, 

            v 2. kategórii - prednes získala žiačka 2. ročníka - 3. miesto- Lujza Jozefíková

                                    spev získala žiačka 2. ročníka        3. miesto- Juditka Dziaková. 

            Aj ostatní súťažiaci Erik Zamiška -1. ročník, Paľko Kuzár predviedli skvelé výkony. Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy a víťazom Blahoželáme. 

          • Svetový deň knihy a autorských práv

          • Dňa 23.apríla si celý svet pripomenul Svetový deň knihy a autorských práv. Tento deň sme využili hlavne na to , aby sme k čítaniu dostali a povzbudzovali našu najmladšiu generáciu. Hlavnou ideou tohto dňa bolo pripomenúť verejnosti dôležitosť čítania knih ako nástroj vzdelávania .

            V našej materskej škole však neostalo len pri slovách a deti si priniesli z domu svoju obľúbenú knihu , ktorú svojím kamarátom ukázali a medzi sebou požičali.

          • V 21. ročníku celoslovenskej súťaže Milk Agro naša MŠ opäť 1.miesto

          • Materská škola v konkurenčnom boji opäť zvíťazila. 21. ročnik súťaže Milk Agro priniesol do materskej školy v Kolačkove opať VÝHRU. Už 7.rok po sebe obhajujeme ocenené umiestnenie v rebríčku . Konkurencia bola silná, no aj napriek tomu naša materská škola zvíťazila a v celoslovenskej súťaži získala v kategórií E - výtvor z odpadového materiálu 1. MIESTO . to výhru by sme nedosiahli bez rodičov, ktorí nakupovali výrobky značky Milk Agro a obaly z výrobkov separovali, bez kolektívu kreatívnych zamestnancov materskej školy, ktorí nestáli len pri zrode myšlienky , ale celý výtvor niekoľko mesiacov zhotovovali.Chýbajúce elementy -viečka z vybraných druhov jogurtov nám pomohla zabezpečiť aj naša školská jedáleň. Opätovná výhra v tejto súťaži nás veľmi potešila a zároveň usvedčila v tom , že aj malá dedinská škola - dokáže s podporou rodičov a zamestnancov VEĽKÉ VECI. Jedno staré Normandské príslovie hovorí: “ Ak uspejete iba raz, môže to byť NÁHODA .Pokiaľ uspejete dvakrát, môže to byť ŠŤASTIE .Pokiaľ uspejete trikrát, tak vďaka usilovnosti a pracovitosti.

          • Talent najmenších 2024

          • Dňa 15.04.2024 sa v našej škole konala súťaž Talent najmenších. Táto súťaž je určená žiakom 1. a 2. ročníka. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách - spev a prednes, ktoré sa ďalej členili na podkategóriu 1. ročníka a 2. ročníka. Všetci zúčastnení boli výborní, ukázali svoj talent.

            Prednes 1.ročník: 1. Barborka Grichová

                                         2.Vivien Sekeráková

                                          3. Dominik  Dziak

            Prednes 2.ročník 1. Lujza Jozefíková - Pavol Kuzár

                                        2. Paula Zamišková

            Spev 1.ročník 1. Erik Zamiška- Barborka Grichová

                                    2. Ivanka Dziaková

                                   3. Nelka Duláková

            Spev 2.ročník 1. Lujza Jozefíková- Juditka Dziaková

                                    2. Eliška Chlebáková

                                   3. Paula Zamišková

            Víťazom blahoželáme a tešíme sa na ich vystúpenia v okresnom kole.

          • Matematický klokan -medzinárodná matematická súťaž- výsledky

          • Matematický klokan je medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n. o. m. V tomto školskom roku sa najviac darilo týmto žiakom:

            1.A
            Vivien Sekeráková: 50 bodov z max.60; 83,33%
            Dominik Dziak: 45 bodov z max. 60; 75%
            Barbora Grichová: 41 bodov z max. 60; 68,33%
            Ivana Dziaková: 41 bodov z max. 60; 68,33%
            Andrej Kuzár: 41 bodov z max. 60; 68,33%

            2.A

            Pavol Kuzár: 63 bodov z max.90; 70%
            Damián Dziak: 54 bodov z max. 90; 60%

            3.A
            Jakub Dulák: 60 bodov z max. 90; 66,67%

            4.A
            Richard Blažovský: 76 bodov z max. 90 ; 84,44%

            Blahoželáme!

          • Zápis do materskej školy

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v  Kolačkove oznamuje , že zápis detí do materskej školy na školský rok 2024/2025 sa uskutoční

            v dňoch 2.5.2024- 3.5.2024 v čase od 10:00 do 13:00 hod.

            Tlačivo-žiadosť o prijatie nájdete na stránke školy  v sekcii  -elektronická prihláška  alebo  v papierovej-printovej  podobe v materskej škole.  

            • V prípade, ak podávate elektronickú žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ ( je potrebné tak urobiť najneskôr deň pred zápisom)  prinesiete na zápis  iba potvrdenie od lekára o zdravotnej spôsobilosti , ktoré nájdete  v prílohe. / elektronickú prihlášku nie je potrebné tlačiť/.
            • Ak využije možnosť papierovej teda printovej podoby žiadosti , do MŠ na zápis prinášate papierovú prihlášku aj s  potvrdením od lekára o zdravotnej spôsobilosti .

            Na zápis do MŠ je potrebné priniesť si OP a  rodný list dieťaťa pre overenie osobných údajov nahliadnutím .

             Podmienky prijímania detí na školský rok 2024/2025:

            Podľa § 59 ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) sa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole prednostne prijímajú:

            • Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť a pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole,
            • deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné t.j. deti , ktoré dovŕšia 5 rokov do 31.augusta príslušného kalendárneho roka  a následne ,
            • deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t. j. deti ktoré dovŕšia 4 roky do 31. augusta príslušného kalendárneho roka,
            • deti vo veku od troch rokov.

            Pri zvýšenom záujme rodičov o prijatie dieťaťa do MŠ sa prednostne príjmu deti :

            • Prednostne sa do MŠ prijímajú deti , pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné,
            • deti ,ktoré majú právo na prijatie do materskej školy ,
            • dieťa , ktoré je posledné v rodine
            • dieťa, ktorého súrodenec navštevuje ZŠ s MŠ Kolačkov
            • detí podľa veku
            • vo výnimočných prípadoch, ak bude voľná kapacita MŠ, dieťa, ktoré dosiahlo vek dvoch rokov ak má osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky.

            Usmernenie k zápisu:

            Milí rodičia, žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy musí byť podpísaná oboma zákonnými zástupcami,  rodičmi (matka a otec).

            Podpis oboch rodičov sa nevyžaduje ak:

            • ak jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností, ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená je možné túto skutočnosť preukázať neoverenou kópiou rozhodnutia súdu
            •  ak jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať žiadosť a rozhodnutie, túto skutočnosť je možné preukázať potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, kt. nie je schopný sa podpísať
            •  ak vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa je možné túto skutočnosť preukázať Čestným vyhlásením - Príloha č. 1
            • zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy - Príloha č. 2.
          • Deti MŠ v knižnici

          • Knižnica je miesto , kde to “ žije “ knihami. A práve knihy nás budú sprevádzať celý život. Pozitívny vzťah k ním , sme sa rozhodli budovať po pozitívnych ohlasoch od detí ,opakovanou návštevou mestskej knižnice . Knižnica už dávno nieje miestom kde vás za rozprávanie budú okrikovať. Dnešne knižnice majú pre deti pripravený bohatý program , ktorý sprevádzal aj podujatie s názvom : Cesta domov. Príbeh o tučniakovi z Antarktídy v podaní uja knihovníka bol nenahraditeľným sprostredkovaním toho čo si ešte naši školkári sami prečitať nevedia. Príbehy ukryté v knihách otvárajú dvere do detskej fantázie úžasným spôsobom. Na rozdiel od sfilmovanych či animovaných príbehov , kde je všetko už vizuálne dané pri knihách si každé dieťa môže vytvárať vlastné predstavy. Práve predstavivosť tvorí základ vývoja kognitívnych schopností dieťaťa.

          • Matematické talenty našej školy opäť na stupni víťazov

          • Žiaci našej školy opäť ukázali, že riešenie matematických úloh majú  radi, vedia požiť svoje vedomosti, zručnosti, matematické kompetencie a súťaživosť , ktoré sú podporované našimi pedagógmi. V tomto školskom roku sme zase získali 1. miesto - Aleš Henisch (4.A) v kategórii P4 , 24 bodov , pod vedením PaedDr. Veroniky Onuferovej, Phd.  Medzi najlepších tretiakov v okrese patrí aj úspešný riešiteľ Šimon Dziak (3.A) 20 bodov - pedagóg - Mgr. G. Vilčeková. Všetkým súťažiacim z našej školy, okrem víťazov a j : Eliaš Dziak. Kristínka Reľovská, Riško Blažovský, Ľudmila Barnovská ďakujeme  za  reprezentáciu školy a B L A H O Ž E LÁ M E!!!

          • Riaditeľské voľno 10.4.2024

          •  

            Dňa 10. apríla 2024 (streda)

            riaditeľka  školy udeľuje žiakom  základnej školy voľno

            v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z.

            V tento deň sa nevyučuje a nebude v prevádzke školský klub detí.

             

            Materská škola  bude v prevádzke.

             

            Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 11. 04. 2024.

          • Besedy

          • V mesiaci marec žiaci 1. ale aj 2. stupňa absolvovali za účasti sociálneho pedagóga prednášky na tému
            Týranie a zneužívanie detí – syndróm CAN a Civilizačné ochorenia a ich prevencia. Vysvetlili sme si, čo
            sa považuje za neadekvátne zaobchádzanie s deťmi, aké formy týrania poznáme, ktoré sú
            charakteristické znaky týraného dieťaťa. Deti sa dozvedeli čo si môžu všímať u dieťaťa, ktoré je týrané
            alebo zneužívané, a čo môžu pre svojho kamaráta v takomto prípade urobiť, poprípade na koho sa
            obrátiť aby mu pomohli.
            Civilizačné ochorenia sú skupinou ochorení, ktoré sú vo výraznej miere ovplyvňované spôsobom
            života. S deťmi sme si povedali, ktoré choroby medzi ne patria. Čo ich najčastejšie zapríčiňuje a čo
            môžeme urobiť pre to, aby sme sa im vyhli.

          • Oznam pre rodičov MŠ

          • V zmysle rozhodnutia zriaďovateľa Kolačkov  bude prevádzka materskej školy v termíne veľkonočných prázdnin, t.j. od 28. marca /štvrtok/  do 02. apríla /utorok/, P R E R U Š E N Á. Materská škola bude v riadnom režime od 03.apríla 2024 /streda/.

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024-okresné kolo

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024

            I. kategória okresného kola súťaže je úspešne za nami. V rámci poézie a prózy sa prihlásilo 38 detí

            z celého okresu, 21 v poézii a 17 v próze, ktoré zabojovali o postup na krajské kolo súťaže.

            Recitátorov hodnotila porota v zložení:

            POÉZIA: PhDr. Lýdia Hricíková (predsedníčka poroty),

            Mgr. Veronika Pacoltová, Mgr. Lucia Čandíková Paraličová.

            PRÓZA: PaedDr. Štefan Šimko (predseda poroty),

            PaedDr. Eva Kollárová, Mgr. Ivana Murdzová.

            Výsledková listina:

            I. kategória POÉZIA:

            1. miesto - Nikolas Vislocký – ZŠ s MŠ sv. Cyrila a Metoda, Stará Ľubovňa

            2. miesto – Nelly Šimová – ZŠ, Komenského 6, Stará Ľubovňa

            2. miesto – Samuel Zavadský - ZŠ s MŠ Nižné Ružbachy

            3. miesto – Lenka Hlinková – ZŠ s MŠ Jarabina

            3. miesto – Petra Kovalčíková – ZŠ s MŠ Plavnica.

            výborný prednes: Aleš Henisch – ZŠ s MŠ Kolačkov; Beáta Majkutová – ZUŠ J. Melkoviča, Stará Ľubovňa; Nela Rybovičová – ZŠ s MŠ Jakubany.

            I. kategória PRÓZA:

            1. miesto - Zuzana Krasnická – ZŠ s MŠ Nižné Ružbachy

            2. miesto – Michal Chmeliar – ZŠ s MŠ Plavnica

            3. miesto – Liliana Lizáková – ZŠ s MŠ Čirč

            3. miesto – Eva Rychnavská – ZŠ, Komenského 6, Stará Ľubovňa.

            Výborný prednes: Bibiana Bulková – ZŠ, Za vodou 14, Stará Ľubovňa; Patrik Jaržembovský – ZŠ

            s MŠ Nová Ľubovňa; Olívia Šprochová – ZŠ, Levočská 6, Stará Ľubovňa.

            Žiakom, víťazom školského kola Šimonovi Dziakovi (3.A) a Alešovi Henischovi(4.A) ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a blahoželáme . 

          • Predškoláci sa učili spolu so žiakmi v škole

          • Dňa 21.3.2024 sa naši” kolačkovskí predškoláci” zúčastnili otvorených hodín v 1. a v 3.ročníku ZŠ . V 3 . ročníku im pani riaditeľka školy Mgr.G. Vilčekova ukázala ako zaujímavo a zároveň zábavne sa učia matematiku deti v základnej škole. Deti boli zapojené do hry a ani si neuvedomili , že sa učia. V škole sa budúcim prváčikom veľmi páčilo najviac však nakupovanie -kde pracovali s peniazmi , ale aj úlohy na kolese šťastia. Po tejto zábavnej matematike si deti priam “vyprosili “návštevu ďalšej otvorenej hodiny a tentokrát v 1.ročniku . Na hodine angličtiny u p. uč.Mgr. Ondrejičkovej sa deti z materskej školy nenechali zahanbiť a pri aktivitách na tému: Family pracovali na interaktívnej tabuli ako “ veľkí prváci”. Pesničku o prstoch motivovanú témou Family si pospevovali ešte celé dopoludnie. V základnej škole sa deťom veľmi páčilo a veríme, že aj vďaka tejto spoločnej aktivite pôjdu deti k zápisu do prvej triedy s ľahkosťou a radosťou. Zároveň ďakujeme pedagógom základnej školy za prijatie a milé stretnutie.

          • Global Money Week

          • V týždni od 18.3.-24.3.2024 sa žiaci našej školy učia zvyšovať svoju finančnú gramotnosť pod názvom Moja budúcnosť, postupne sa budú učiť využívať poznatky, zručnosti a skúsenosti o celoživotnom  finančnom  zabezpečení  seba a svojej  domácnosti .  Poznávajú videá z oblasti 5 peňazí v jednotlivých moduloch v škole aj doma, Zamýšľajú sa nad vlastnými snami a vymýšľajú aká bude Moja budúca práca snov, a pod.

          • Naša žiačka získala 3.miesto v krajskom kole prednesu povesti Šaliansky Maťko

          • 14.3. 2024 sa konalo v Prešove krajské kolo súťaže prednesu povesti Šaliansky Maťko. Okres Starú  Ľubovňu a našu školu v 1. kategórii reprezentovala Martinka Reľovská žiačka 3. A triedy, pod vedením p.učiteľky Mgr. Terézie Šidlovskej,  ktorá v silnej konkurencii recitátorov nesklamala, práve naopak  vyjadrila svoj vzťah k umeleckému slovu  a vyrecitovala si 3. miesto. Slovo je prejavom myšlienky, ale jeho vyslovenie predpokladá aj vyjadrenie pocitu, emócie, vzťahu. Oddávna bolo nielen prostriedkom komunikácie, ale aj spôsobom kultivovania, skrášľovania, zjemňovania a spríjemňovania medziľudských vzťahov. Sme radi , že žiaci našej školy majú vzťah k narábaniu so slovom, ktoré vedia   povýšiť na umenie. Martinke ďakujeme za výborný výkon a blahoželáme jej. 

          • Návšteva Ľubovnianskej knižnice

          • Známa rozprávka Josefa Čapka Ako psíček s mačičkou piekli tortu bola témou podujatia Ľubovnianskej knižnice a naše deti na tomto podujatí nesmeli chýbať. V rámci mesiaca kníh a budovaniu kladného vzťahu ku knihám predškoláci z našej materskej školy navštívili Ľubovnianskú knižnicu. Hoci si dnes detské knihy môžete zakúpiť v ktoromkoľvek kníhkupectve ,návšteva knižnice zanechá v deťoch nezabudnuteľný zážitok.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kolačkov, riaditeľka: Mgr.Gabriela Vilčeková
      • 0524363111, 0911354814
      • Základná škola s materskou školou Kolačkov, Kolačkov 31 065 11 Kolačkov Slovakia
      • 37876198
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje