• Rozlúčka so štvrtákmi

          • Stojíme tu v tejto chvíli,

            aby sme sa rozlúčili.

            Aby sme vám povedali,

            ako sme vás radi mali.

            Začali sme chodiť - do tej našej školy

            keď sme ešte malí prváčkovia boli!

            Ako rôčky ubiehali,

            štvrtáci sa z nás už stali.

            Trochu sme už podrástli!

             

            Aj krídelká nám narástli.

            Ale jedno dobre vieme,

            povedať vám TOTO chceme!

            Ku všetkému, čo nám treba

            dali ste nám kúsok seba

            v písmenkách, či abecede,

            v každej jednej školskej vede!

             

            Hoc z tejto školy odídeme,

            spomienky si ponesieme!

            To vám teraz sľúbime,

            vždy sa radi vrátime.

            Prajeme vám dobrých žiakov,

            od prvákov po štvrtákov,

            zdravie, šťastie, trpezlivosť,

            to každému treba vždy dosť!

            Dovidenia milá škola, zajtrajšok nás nový volá!

            Nuž majte sa tu dobre všetci – učitelia, spolužiaci!

          • Oznam

          • Riaditeľka  Základnej školy  s materskou školou Kolačkov 31, v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov  oznamuje rodičom a žiakom udelenie  riaditeľského voľna žiakom školy na deň 30.6.2022 z prevádzkových  dôvodov.

             

          • Rozlúčka s predškolákmi

          • Čas neúprosne letí vpred a nastal opäť koniec školského roka a čas rozlúčky s predškolákmi, ktorí opustia MŠ a v septembri nastúpia do prvého ročníka ZŠ. Po úvodnom príhovore pani zístupkyne , ktorá sa v mene celého kolektívu MŠ rozlúčila a popriala predškolákom veľa úspechov v ZŠ sa odovzdávali deťom pamätné listy  a darčeky na pamiatku a spomienku na MŠ. Naši  predškoláci sa rozlúčili so svojimi kamarátmi pekným rozlúčkovým programom.  Po úvodnej časti nechýbalo ani sladké občerstvenie vo forme chutných koláčikov, ktoré napiekli mamičky predškolákov. Naši už budúci žiaci zažili nezabudnuteľné popoludnie, ktorým sa pre ne končí čas " iba hrania" a začína čas učenia a zodpovedosti za svoje dosiahnuté vedomosti a zručnosti. 

          • Dlaň dokorán

          • V tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do  výzvy Dlaň dokorán, kde do nakreslených dlaní  vpisovali dobré skutky, ktoré vykonali. Spoločne sme vytvorili 36 metrov dobra.

          • Sabi zberatelia

          • Aj tento rok sa deti materskej školy zapojili do zbierania Sabi viečok, tetrapakov a iného odpadového materiálu značky SABI. Najúspešnejší zberatelia boli odmenení: 1. miesto Hana Reľovská

                                                                                                   2. miesto Judita Dziaková

                                                                                                    3. miesto Leo Barnovský

            Výhercom blahoželáme.

          • Už viem čítať

          • Detský svet je plný divov a zázrakov, neuveriteľných príhod, strachov aj zábav. Oproti dospelým majú deti oveľa bohatšiu fantáziu, ktorá vyplýva z ich neskúsenosti a nevedomosti, ale aj schopnosti vnímať a objavovať svet úplne inak ako v dospelosti. To všetko sa pritom dá ešte aj podporiť – pravidelným čítaním. Knihy už tým najmladším umožňujú objavovanie sveta a rozvíjanie fantázie – a to spolu s tými najmilovanejšími – rodičmi.

            Mnohé deti v dnešnej modernej dobe holdujú najmä tabletom a telefónom či počítačom a rôznym fantastickým hrám. Staršia generácia nad tým často krúti hlavami a spomína, ako v mladšom veku pobehovala celé dni vonku a v zlom počasí sedela doma s knihou v ruke. Dnešné deti aj podľa prieskumov siahajú po knihách oveľa menej, ako to bolo pred rokmi, navyše postupne aj v školách či v mestách a dedinách ubúda možností, kde si knihu požičať. V našej obci si knihy deti môžu požičať aj v obecnej knižnici.  Žiaci 1.ročníka navštívili obecnú knižnicu a so záujmom si prezerali knihy, ktoré si prečítajú počas prázdnin.

          • Výtvarná súťaž: Moje ľudské práva

          •  Slovenské národné stredisko pre ľudské práva  poďakovalo našej škole  za účasť v 10 ročníku súťaže „Moje ľudské práva“. Podľa vyjadrenia organizátorov: "Výtvarné práce žiakov a žiačok  Vašej školy prispeli k vysokej umeleckej aj ľudskoprávnej úrovni tejto súťaže.

                  Stredisko súčasne ďakuje pedagogickému kolektívu Vašej školy za odbornú pomoc žiakom a žiačkam  pri tvorbe výtvarných prác. Chceme vysloviť presvedčenie, že aj takéto aktivity patria do výchovno-vzdelávacieho procesu a umožňujú žiakom  hlbší osobnostný a vedomostný rozvoj."

            K poďakovaniu sa pripája vedenie školy.

             

          • Beseda s príslušníkom policajného zboru

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s príslušníkom policajného zboru.

            Tento školský rok k nám do ZŠ a MŠ zavítal na besedu príslušník policajného zboru zo Starej Ľubovne. Beseda sa netradične konala na ihrisku. Pán policajt žiakov a deti v skratke oboznámil s pravidlami na ceste, s dopravnými značkami, porozprával im o policajnom psovi, na čo všetko je policajný pes vycvičený, kde všade je nápomocný svojmu psovodovi. Žiakom a deťom sa beseda páčila a pána policajta odmenili veľkým potleskom.

          • Medzinárodný deň detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň detí.

            Každý strom a každý vtáčik, slnečný jas aj obláčik, všetko je dnes sviatočné! Lebo dnes je sviatok detí! Nech sme akejkoľvek pleti, veselo si vykročme! Tento sviatok všetkých detí, nech sa v celom svete svätí. A nech je už krajší svet! Nech je v ňom len radosť, šťastie, nech to šťastie všade rastie sťa voňavý živý kvet! Tento rok sme sa na Medzinárodný deň detí vybrali do prírody. Prialo nám počasie a rozžiarené očká detí a ich úsmev na tvári bolo to najkrajšie, čo sme mohli v ten deň vidieť. Deti si pochutnávali na opečenej špekáčke, slaninke, zašportovali si a naberali energiu zo slniečka. Spokojnosť detí bola pre nás najväčšou odmenou.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Kolačkov, riaditeľka: Mgr.Gabriela Vilčeková
        • 0524363111, 0911354814
        • Základná škola s materskou školou Kolačkov, Kolačkov 31 065 11 Kolačkov Slovakia
        • 37876198
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje