• Oznam pre rodičov MŠ

          • V zmysle rozhodnutia zriaďovateľa Kolačkov  bude prevádzka materskej školy v termíne veľkonočných prázdnin, t.j. od 28. marca /štvrtok/  do 02. apríla /utorok/, P R E R U Š E N Á. Materská škola bude v riadnom režime od 03.apríla 2024 /streda/.

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024-okresné kolo

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2024

            I. kategória okresného kola súťaže je úspešne za nami. V rámci poézie a prózy sa prihlásilo 38 detí

            z celého okresu, 21 v poézii a 17 v próze, ktoré zabojovali o postup na krajské kolo súťaže.

            Recitátorov hodnotila porota v zložení:

            POÉZIA: PhDr. Lýdia Hricíková (predsedníčka poroty),

            Mgr. Veronika Pacoltová, Mgr. Lucia Čandíková Paraličová.

            PRÓZA: PaedDr. Štefan Šimko (predseda poroty),

            PaedDr. Eva Kollárová, Mgr. Ivana Murdzová.

            Výsledková listina:

            I. kategória POÉZIA:

            1. miesto - Nikolas Vislocký – ZŠ s MŠ sv. Cyrila a Metoda, Stará Ľubovňa

            2. miesto – Nelly Šimová – ZŠ, Komenského 6, Stará Ľubovňa

            2. miesto – Samuel Zavadský - ZŠ s MŠ Nižné Ružbachy

            3. miesto – Lenka Hlinková – ZŠ s MŠ Jarabina

            3. miesto – Petra Kovalčíková – ZŠ s MŠ Plavnica.

            výborný prednes: Aleš Henisch – ZŠ s MŠ Kolačkov; Beáta Majkutová – ZUŠ J. Melkoviča, Stará Ľubovňa; Nela Rybovičová – ZŠ s MŠ Jakubany.

            I. kategória PRÓZA:

            1. miesto - Zuzana Krasnická – ZŠ s MŠ Nižné Ružbachy

            2. miesto – Michal Chmeliar – ZŠ s MŠ Plavnica

            3. miesto – Liliana Lizáková – ZŠ s MŠ Čirč

            3. miesto – Eva Rychnavská – ZŠ, Komenského 6, Stará Ľubovňa.

            Výborný prednes: Bibiana Bulková – ZŠ, Za vodou 14, Stará Ľubovňa; Patrik Jaržembovský – ZŠ

            s MŠ Nová Ľubovňa; Olívia Šprochová – ZŠ, Levočská 6, Stará Ľubovňa.

            Žiakom, víťazom školského kola Šimonovi Dziakovi (3.A) a Alešovi Henischovi(4.A) ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a blahoželáme . 

          • Predškoláci sa učili spolu so žiakmi v škole

          • Dňa 21.3.2024 sa naši” kolačkovskí predškoláci” zúčastnili otvorených hodín v 1. a v 3.ročníku ZŠ . V 3 . ročníku im pani riaditeľka školy Mgr.G. Vilčekova ukázala ako zaujímavo a zároveň zábavne sa učia matematiku deti v základnej škole. Deti boli zapojené do hry a ani si neuvedomili , že sa učia. V škole sa budúcim prváčikom veľmi páčilo najviac však nakupovanie -kde pracovali s peniazmi , ale aj úlohy na kolese šťastia. Po tejto zábavnej matematike si deti priam “vyprosili “návštevu ďalšej otvorenej hodiny a tentokrát v 1.ročniku . Na hodine angličtiny u p. uč.Mgr. Ondrejičkovej sa deti z materskej školy nenechali zahanbiť a pri aktivitách na tému: Family pracovali na interaktívnej tabuli ako “ veľkí prváci”. Pesničku o prstoch motivovanú témou Family si pospevovali ešte celé dopoludnie. V základnej škole sa deťom veľmi páčilo a veríme, že aj vďaka tejto spoločnej aktivite pôjdu deti k zápisu do prvej triedy s ľahkosťou a radosťou. Zároveň ďakujeme pedagógom základnej školy za prijatie a milé stretnutie.

          • Global Money Week

          • V týždni od 18.3.-24.3.2024 sa žiaci našej školy učia zvyšovať svoju finančnú gramotnosť pod názvom Moja budúcnosť, postupne sa budú učiť využívať poznatky, zručnosti a skúsenosti o celoživotnom  finančnom  zabezpečení  seba a svojej  domácnosti .  Poznávajú videá z oblasti 5 peňazí v jednotlivých moduloch v škole aj doma, Zamýšľajú sa nad vlastnými snami a vymýšľajú aká bude Moja budúca práca snov, a pod.

          • Naša žiačka získala 3.miesto v krajskom kole prednesu povesti Šaliansky Maťko

          • 14.3. 2024 sa konalo v Prešove krajské kolo súťaže prednesu povesti Šaliansky Maťko. Okres Starú  Ľubovňu a našu školu v 1. kategórii reprezentovala Martinka Reľovská žiačka 3. A triedy, pod vedením p.učiteľky Mgr. Terézie Šidlovskej,  ktorá v silnej konkurencii recitátorov nesklamala, práve naopak  vyjadrila svoj vzťah k umeleckému slovu  a vyrecitovala si 3. miesto. Slovo je prejavom myšlienky, ale jeho vyslovenie predpokladá aj vyjadrenie pocitu, emócie, vzťahu. Oddávna bolo nielen prostriedkom komunikácie, ale aj spôsobom kultivovania, skrášľovania, zjemňovania a spríjemňovania medziľudských vzťahov. Sme radi , že žiaci našej školy majú vzťah k narábaniu so slovom, ktoré vedia   povýšiť na umenie. Martinke ďakujeme za výborný výkon a blahoželáme jej. 

          • Návšteva Ľubovnianskej knižnice

          • Známa rozprávka Josefa Čapka Ako psíček s mačičkou piekli tortu bola témou podujatia Ľubovnianskej knižnice a naše deti na tomto podujatí nesmeli chýbať. V rámci mesiaca kníh a budovaniu kladného vzťahu ku knihám predškoláci z našej materskej školy navštívili Ľubovnianskú knižnicu. Hoci si dnes detské knihy môžete zakúpiť v ktoromkoľvek kníhkupectve ,návšteva knižnice zanechá v deťoch nezabudnuteľný zážitok.

          • Okresné kolo Miss bábika


          • MISS BÁBIKA 2024

            Tradičná súťaž Miss bábika privítala 12. marca 2024 v Centre voľného času v Starej Ľubovni 17 žiačok 1. a 2. ročníka zo základných škôl okresu Stará Ľubovňa. Dievčatá predviedli svoj herecký talent, spev, prednes, kreativitu, zručnosť, šikovnosť, ale najmä vzťah k svojej obľúbenej hračke - bábike. Podľa slov poroty, ktorá mala rozhodovanie o víťazke veľmi ťažké, boli prezentácie súťažiacich na vysokej úrovni. Víťazkami boli všetky súťažiace, ale titul Miss bábika 2024 mohla získať len jedna. Po dlhom náročnom rozhodovaní titul Miss bábika 2024 porota v zložení Mgr. Ivana Šipošová, Mgr. Nikol Škvarová, PhDr. Alena Hriňáková prisúdila Elle Sikorjakovej zo ZŠ s MŠ sv. Cyrila a Metoda v Starej Ľubovni. Titul 1. Vicemiss bábika 2024 si vysúťažila Lujza Jozefíková zo ZŠ s MŠ Kolačkov. Diplom, cenu, šerpu aj korunku za tretie miesto si z rúk organizátora prevzala Nela Bittnerová zo ZŠ s MŠ Kamienka. Nikto zo súťažiacich neodišiel na prázdno, všetky boli odmenené vecnou cenou a sladkosťami. Sponzorom podujatia bolo Občianske združenie Kultúra so srdcom - p. Miroslav Vrábeľ. Našu školu reprezentovali : Lujza Jozefíková-2.A a Barborka Grichová -1.A, dievčatá exelentne reprezentovali našu školu - ďakujeme a blahoželáme.

          • Hviezdoslavov Kubín 2024

          • Počkaj, vtáčik

            Počkaj, vtáčik, neuleť!

            Poletíme spolu hneď.

            Vrtíš hlávkou.

            Čudno ti,že chcem lietať ako ty?

            Ako ty mám krídla dve,ale kdesi schované.

            Počuduj sa, môj milý,trochu sa mi skrivili.

            Pristrojiť sa pristroja –len či v skúške obstoja?

            Hviezdoslavova báseň Počkaj, vtáčik je súčasťou knihy Hviezdoslav deťom vydanej v roku 1982.Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou celoštátnou súťažou v umeleckom prednese. V roku 2024 sa uskutočňuje jeho  jubilejný 70. ročník. V našej škole žiaci radi recitujú a to úkazali svojimi prednesmi  na školskom kole umeleckého prednesu.

            Umiestnenie v 1. kategórii : Poézia : 1.miesto Aleš Henisch 4.A,

            2.miesto Terezka Reľovská 4.A

            Próza: 1.miesto Šimon Dziak 3.A,

            2.miesto Richard Blažovský 4.A,

            3.miesto Beáta Majkutová 3.A;

            Výborný prednes: Marcela Zamišková 4.A, Kristínka Reľovská 3.A

            Víťazom blahoželáme a budeme im držať palce v reprezentácii školy v okresnom kole v Starej Ľubovni.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Kolačkov, riaditeľka: Mgr.Gabriela Vilčeková
        • 0524363111, 0911354814
        • Základná škola s materskou školou Kolačkov, Kolačkov 31 065 11 Kolačkov Slovakia
        • 37876198
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje