• OZNAM

          • Vážení rodičia,

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len "MŠVVaŠ SR") sa pripravuje na nasledujúci školský rok 2022/2023 a zároveň na bezpečný návrat žiakov do škôl v súvislosti s ochorením COVID-19.

            Z tohto dôvodu by sme Vás chceli požiadať o zistenie záujmu rodičov o antigénové samotesty na domáce použitie pre žiakov základných škôl, ktoré budú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19.

            MŠVVaŠ SR plánuje zabezpečiť distribúciu antigénových samotestov na bezpečný návrat do škôl v školskom roku 2022/2023 na konci  školského roka 2021/2022, aby rodičia dostali anigénové samotesty ešte pred letnými prázdninami.

            Vopred zdôrazňujeme, že rodičia, ktorí požiadajú o antigénové samotesty, budú povinní v prípade zvýšeného výskytu COVID-19 testy používať a nahlasovať každé vykonanie antigénového samotestu podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR.

            Prosíme rodičov, aby svoj záujem za každé dieťa zvlášť nahlásili triednej učiteľke do konca tohto týždňa, t.j. do 03.06.2022. Po tomto termíne už nebude možné testy k nástupu žiakov v septembri do škôl objednať.

            Ďakujeme Vám za udržiavanie bezpečného prostredia žiakov v škole počas školského roka 2021/2022.

          • Plavecký výcvik

          • Plávanie patrí medzi športy, ktoré najviac a najefektívnejšie rozvíjajú základné funkcie ľudského organizmu, dodáva v detstve pocit istoty a bezpečia, upevňuje zdravie, prináša potešenie a príjemne pôsobí na detský organizmus. Pozitívne ovplyvňuje psychiku dieťaťa, kondíciu, cieľavedomosť, sebavedomie, prekonáva únavu. Pobyt vo vode prispieva k celkovej otužilosti detského organizmu, má vplyv na správne držanie tela a hlavne zvyšuje imunitu. 

            Po dvojročnej prestávke sme  v tomto školskom roku  realizovali  plavecký kurz v spolupráci plaveckou školou p. Jeleňa  od 9.5.-13.5.2022 v Ľubovnianskych kúpeľoch.  Deti sa hravou formou zoznamovali s vodným prostredím, technikou plávania, bezpečnosťou počas pohybu v bazéne.S organizáciou, priestormi a aj celým priebehom plaveckého výcviku boli deti veľmi spokojné.

          • Spoznávame krásy prírody

          • Naši žiaci si na turistickej vzchádzke spojenej s environmentálnou výchovou posilnili svoje telo, myseľ aj ducha.Cestou na Kalváriu vyhľadávali a spoznávali jednotlivé rastlinky. Taktiež sa pri zastaveniach krátko pomodlili a vyjadrili Bohu vďaku za krásu okolitej prírody a za každodenné všednosti. Uvedomili si, že nie každý má šťastie vidieť nádhery prírody, či počuť jej ľúbezné zvuky...Ale hlavne , že nič , čo máme a dostávame nie je samozrejmosť. V súlade so ŠkVP si  tiež uvedomili, že "Tisícmíľová cesta sa musí začať jednoduchým krokom."

          • Slávik Slovenska 2022

          • Dňa 12.5.2022 sa uskutočnilo okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2022. Z našej školy  postúpili víťazi školského kola: Pavol Žoldák (3.A)  v 1. kategórii a Pavol Zamiška(4.A) v 2.kategórii. Súťažiaci v silnej konkurencii predviedli svoj talent a ukázali, že tradície a spevavosť majú miesto v ich srdiečkach. Paľkom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Materská škola - 1. miesto v súťaži: Recykluj a vyhraj - súťaž s MilkAgrom

          • V  celoslovenskej súťaži RECYKLUJ A VYHRAJ získala naša materská škola v kategórii :

             Výtvor z obalov výrobkov SABI(voľná tvorba)

                                                   E1 – Materské školy

            1.  miesto : MŠ Kolačkov - Mliečne počítadlo. Je to zaslúžené víťazstvo, ktoré tvorí zbieranie vrchnáčikov z výrobkov SABI - vďaka patrí rodičom našich škôlkárov a precízna práca kolektívu materskej školy. BLAHOŽELÁME a ĎAKUJEME.

          • Najkrajší sen

          • Sen – želania, priania a túžby detí, ale aj skutočne odsnívané sny. V školskej výtvarnej súťaži Najkrajší sen  mali deti  možnosť vyjadriť sa najrôznejšími výtvarnými technikami. Mohli výtvarne zobraziť svoje najtajnejšie želania realizáciou  svojich malých výtvarných diel. Za svoju tvorivú prácu získali ocenenia.

          • Medzinárodná matematická súťaž Matematický klokan

          • Matematický klokan je medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať logické myslenie a matematiku medzi žiakmi a umožniť žiakom súťažnou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl,predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie. Žiaci  našej školy sa do tejto matematickej súťaže zapojili 11 .4.2022. Školským šampiónom sa stáva Marko Trembáč s 95, 56% úspešnosťou.

            Vyhodnotenie najlepších z ročníkov.

            1.A- Kristínka Reľovská-     91,67%

                   Karin Reľovská -           91,67%

                   Šimon Dziak-                  90%

             

            2.A- Ľudmila Barnovská-      88,89%

                   Richard Blažovský -       83,33%

             

            3.A- Marko Trembáč-             95,56%

                     Nikol Dziaková-               81,11%

             

            4.A- Martin Reľovský-            86,67%

                  Tobias Chlebák-                76,67%

            Víťazom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

                

          • Základná škola s materskou školou Kolačkov Vás pozýva na DEŇ MATIEK

          • 8.5.2022 o 14, 00 v Kultúrnom dome Kolačkov - Deň matiek

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamičkám. Každé dieťatko sa snaží potešiť tú svoju najlepšiu maminu na svete a vyrobiť jej nejaký pekný darček. Väčšinou deti nakreslia nejaký  obrázok, vyrobia srdiečko, či natrhajú kytičku lúčnych kvietkov. Sú to všetko pre mamu tie najkrajšie darčeky na svete. Deti našej materskej aj základnej školy priložia  k svojmu darčeku pekné básničky , pesničky, scénky a tančeky, aby povedali svoje veľké Ďakujem , mamka.

             

            Tešíme sa na spoločné popoludnie.

          • Súťaž o techniku začína :" Slovenskô ako maľované"

          • Vážení rodičia, deti, pedagógovia, partneri a priaznivci školy,môžte nás podporiť svojím hlasom v súťaži o nákup výpočtovej techniky za nákup potravín Lidl, ktorá začína 2.5.2022. Podrobné pravidlá nájdete na: malovaneslovensko.sk. Ďakujeme.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Kolačkov, riaditeľka: Mgr.Gabriela Vilčeková
        • 0524363111, 0911354814
        • Základná škola s materskou školou Kolačkov, Kolačkov 31 065 11 Kolačkov Slovakia
        • 37876198
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje