• Projekt Digitálny žiak

          • Žiaci

            Chcem byť digitálny žiak

            Projekt Digitálny žiak je určený pre žiakov základných, stredných a stredných odborných škôl. Na jeho konci je žiak schopný študovať digitálne, pripravený naplno rozvíjať svoj potenciál, získavať a zdokonaľovať svoje digitálne zručnosti, a teda uspieť v digitálnej dobe.

             

            Pre koho je projekt určený?

            Skupiny oprávnených užívateľov príspevku tvoria štyri skupiny žiakov, pričom sú z veľkej časti tvorené sociálnymi skupinami obyvateľstva v hmotnej núdzi, domácnosťami s nízkymi a podpriemernými príjmami a žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Patria sem:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)
            • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023)

             

            Ako to funguje?

            Podrobný popis na získanie a uplatnenie príspevku nájdete nižšie. V prípade, že patríte do skupiny oprávnených užívateľov a chcete získať svoj digitálny príspevok, vyplňte registračný formulár. Neprehliadnite ani sekciu najčastejšie kladených otázok v prípade doplňujúcich otázok neváhajte kontaktovať naše call centrum.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • V piatok 24.2. 2023, sa v našej škole ozýval recitál najrôznejších básní a prozaických diel. Konalo sa totiž školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. Už po prvých prednesoch bolo zrejmé, že vybrať víťaza bude pre porotu v zložení Mgr.T.Šidlovká, PaedDr. V. Onuferová, PhD., Mgr. M. Ondrejičková a Mgr,G.Vilčeková  ťažký oriešok. Nesklamali, ba priam prekvapili aj druháci, pre ktorých bolo toto vystúpenie prvýkrát.

            Všetci, ktorí postúpili do školského kola, mali  totiž pripravené pekné ukážky a predniesli ich najlepšie ako vedeli. A predsa bolo potrebné vybrať iba niektorých, ktorí pôjdu reprezentovať školu na okresné kolo.

             

            Kategória poézia:

            1.miesto - Kamila Blažovská.4.A

            2.miesto -Sara Reľovská-4.A

            3.miesto- Šimon Dziak-2.A

             

            Kategória próza:

            1.miesto -Nikol Dziaková-4.A

            2.miesto- Marcela Zamišková-3.A

            3.miesto- Martina Reľovská-2.A a Riško Blažovský-3.A

             

            Víťazom blahoželáme, tešíme sa na reprezentáciu v okresnom kole.

             

             

          • Miss bábika

          • "Keby si, bábika, keby si vedela,

            koľko mám roboty, kým príde nedeľa.

            Keby si vedela, koľko mám roboty,

            tak by si spinkala aspoň do soboty.

            Spinkaj už, maličká! Spieva ti mamička."

            Ako budúce mamičky sa predstavili dievčatá z 1.a 2. ročníka v okresnom kole súťaže Miss bábika.   Svoje zručnosti preukázali v starostlivosti o bábätko, spievaní uspávanky a zručnosťi. Porota mala veľmi ťažkú úlohu, vybrať najlepšiu mamičku.Okresné kolo súťaže Miss bábika 2023 sa nieslo v kreatívnom duchu a nadviazalo na vysokú úroveň predchádzajúcich ročníkov. Našu školu reprezentovali víťazky školského kola: 1.ročník- Paula Zamišková a 2.ročnik Beátka Majkutová. O tom, že sú naozaj veľmi talentované presvedčili sj svojimi vystúpeniami . Beátka Majkutová získala 3. miesto. Blahoželáme a ďakujeme.

          • Povolania v materskej škole

          • Zážitkové varenie detí - v rámci témy týždňa sa deti učia o povolaniach ľudí. Ako to už býva zvykom, aj tento rok  sa spolu učiteľky a deti zahrali na kuchárky a kuchárikov a pripravili zážitkové varenie - pečenie lievancov. Zážitok ukončili samotnou ochutnávkou lievancov - pridali si nutelu, lekvár a šľahačku.

          • Šport

          • Naši žiaci  a deti sa radi hýbu na čerstvom vzduchu. V tomto roku sa deti základnej školy a materskej školy dokonca  v dvoch cykloch učili lyžovať.Po rozdelení do skupín si žiaci osvojili základy metodiky lyžovania - nosenie lyží, obraty, presuny, výstupy či pády.Na lyžiarov  sa usmievalo slniečko, ale aj bolo mrazivo, v druhom turnuse  sa obávali dažďa. Jazdu na vleku zvládli, oblúky v obojstrannom prívrate tiež. Z nelyžiarov sa pomaličky stali  lyžiari, ktorí vybrusujú svoju techniku. Všetky deti  boli  skvelé,  každým dňom napredovali, získavali nové zručnosti a skúsenosti, Pre pedagógov bol najväčšou odmenou  úsmev na ich tvárach  a spokojnosť , že sú o niečo zdatnejší. 

          • Karneval

          • Obdobie, ktoré nasleduje po Vianociach a trvá až do začiatku pôstu voláme fašiangy. Táto časť roka je presne vymedzená od Troch kráľov až po utorok pred Popolcovou stredou. Fašiangy sú spojené so zábavou, dobrým jedlom a oslavami konca zimy. Je to istým spôsobom vítanie prírody, ktorá sa na jar prebúdza zo zimného spánku a ožíva.

            Fašiangy sú  časom radosti a veselosti, pestrých karnevalových masiek, zábavy, tanca a voňavých sladučkých šišiek. V našej škôlke a škole sa konal 17.2. karneval. Deti sa naň tešia celé týždne a úporne rozmýšľajú, akú masku si tento rok zvolia.Prichystali  si svoje karnevalové kostýmy, ktoré boli veľmi kreatívne ,nápadité, snažili zaujať nielen farebnosťou ale aj originálnosťou. Veseliacim deťom spríjemnili zábavu kamaráti z Labkovej Patroly -Skye a Marshall.   Odmenou pre deti boli  zaujímavé ceny, ich úsmev na tvári a spokojnosť.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Kolačkov, riaditeľka: Mgr.Gabriela Vilčeková
        • 0524363111, 0911354814
        • Základná škola s materskou školou Kolačkov, Kolačkov 31 065 11 Kolačkov Slovakia
        • 37876198
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje