• Pokyn pre rodičov detí materskej školy

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Kolačkov po dohode so zriaďovateľom Obce Kolačkov oznamuje rodičom, že prevádzka materskej školy  bude z dôvodu karanténnych opatrení zamestnacnov školskej jedálne prerušená od 3.11.2020-6.11.2020, nástup  detí do materskej školy bude 10.11.2020. Dieťa predloží po návrate do zariadenia vyhlásenie  zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.                                                                             

          • Oznámenie

          • Na základe rozhodnutia  RÚVZ v Starej Ľubovni  a so súhlasom zriaďovateľa Obce Kolačkov  bude prevádzka ŠJ Kolačkov prerušená, žiaci Základnej školy s materskou školou Kolačkov majú   prerušený   režim prezenčnej výučby , prechádzajú na dištančné vzdelávanie od 26.10.2020- 29.10.2020. Žiaci sa budú riadiť rozvrhom hodín, dištančné vyučovanie je pre všetkých žiakov povinné.

            Základná škola s materskou školou Kolačkov  bude v riadnom režime od 3.11.2020 /utorok /.

            Prosíme, aby ste pri opätovnom nástupe predložili vyhlásenie o bezinfekčnosti.

             

             

             

          • Informácia

          • Na základe rozhodnutia riaditeľky školy a so súhlasom zriaďovateľa Obce Kolačkov  bude prevádzka materskej školy v čase jesenných prázdnin, t.j. 30.10.2020 a 2.11.2020 / piatok a pondelok/, p r e r u š e n á.

            Materská škola bude v riadnom režime od 3.11.2020 /utorok /.

            Prosíme, aby ste pri opätovnom nástupe do MŠ predložili vyhlásenie o bezinfekčnosti.

          • Informácia

          • Vážení rodičia, v záujme zaistenia bezpečnosti a zdravia Vášho dieťaťa v škole Vás žiadame o dodržiavanie nasledujúcich zásad pri komunikácii so školou, respektíve s triednym učiteľom.

            1.CHORÝ ŽIAK NEPATRÍ DO ŠKOLY-

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            2.ŽIAK V KARANTÉNE NEPATRÍ DO ŠKOLY-

            V prípade, že jeden člen rodiny má príznaky infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 alebo je v súvislosti s týmto ochorením v povinnej karanténe, dieťa je potrebné nechať v domácom prostredí a kontaktovať triedneho iteľa.

            -Vprípade výskytu spomínaných príznakov u Vášho dieťaťa je potrebné, aby ste dieťa nechali v domácom prostredí alebo kontaktovali lekára.

            Žiak sa so spomínanými príznakmi nemôže zúčastniť vyučovania. Ak napriek tomu žiak príde do školy, budeme Vás hneď ráno kontaktovať, aby ste si prišli po dieťa.

            3.OSPRAVEDLNENIE NEPRÍTOMNOSTI ŽIAKA V ŠKOLE-

            Zákonný zástupca žiaka môže ospravedlniť neúčasť žiaka v tomto prípade po dobu 5 dní (aj opakovane) po telefonickom dohovore s triednym učiteľom.Prípadné  písomné ospravedlnenie či lekárske potvrdenie donesie pri návrate.

            4.POVINNOSŤZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU ŽIAKA PO PRERUŠENÍ ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY viac ako  3 PO SEBE NASLEDUJÚCICH DNÍ-

            Ak Vaše dieťa prerušilo dochádzku do školy na   viac ako tri dni (počíta sa aj sobota a nedeľa), pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom, ktoré je dostupné na webovej stránke školy,alebo u školníčky.

            5.DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE-

            Ak v  škole/ triede bude prebiehať dištančné vzdelávanie na základe nariadenia RÚVZ . Bude pre žiakov povinné. Žiaci boli s touto formou vzdelávania oboznámení.Počas nariadeného dištančného vzdelávania budú žiaci automaticky odhlásení z obeda.

            6.VŠEOBECNÉ ZÁSADY-

            Zákonný zástupca žiaka i žiak sa riadi aktuálnymi pokynmi RÚVZ a školy, ktoré sú pravidelne zverejňované na webovej stránke školy.

            -Zákaz vstupu cudzích osôb  do budovy školy. Vprípade potreby kontaktovať telefonicky triedneho učiteľa alebo volať priamo do školy na telefónne číslo 0524363111, 0524363112, 0911354814

            -Zákonný zástupca je povinný zabezpečiť žiakovi denne dve rúška a balíček hygienických vreckoviek.

            7.DȎLEŽITÉ-

            Pre komunikáciu so školou je potrebnéa nevyhnutné, aby ste poskytli škole i triednemu učiteľovi Vašu emailovú adresu, alebo telofonický kontakt.  

            -Po zadaní Vašej emailovej adresy získate rodičovské konto heslo na EduPage.

          • Oznámenie

          • Organizačné pokyny pre žiakov a zákonných zástupcov žiakov, ktoré treba dôsledne dodržiavať:

            - každý deň dve rúška a obal na odkladanie použitého rúška, jedno rúško v taške, jedno k dispozícii;

            - každý deň balíček papierových vreckoviek;

            - zákonný zástupca žiaka po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni (ráta sa ja sobota, nedeľa) predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú, s výnimkou  sprevádzania detí materskej školy. Dieťa  môže v budove školy sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.

            Žiadame Vás nezhromažďovať sa pred školou.

            Telocvičňa a ostatné vnútorné priestory na šport sa do 30.09.2020 nevyužívajú.

            - vyhlásenie si môžete stiahnuť

          • POKYNY PRE RODIČOV

          • V škole prebieha od 02.09.2020 riadne školské vyučovanie. Dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná.

            V čase od 02.09. 2020 do 14.09.2020 je používanie rúšok v interiéri školy resp. školského zariadenia pre žiakov 2. stupňa, rúšok/štítov pedagogických zamestnancov, odborných zamestnancov a nepedagogických zamestnancov povinné. Pre žiakov 1. stupňa sú rúška odporúčané. Rodičia, ktorí doprevádzajú deti do MŠ, sa budú v priestoroch šatne MŠ zdržiavať, čo najkratší čas.

            Dôležité je dodržovať zásady R – O – R (ruky – odstup – rúško).

            Rúško je opatrením na obmedzenie priestorovej distribúcie kvapôčok telesných tekutín. Odstup je opatrením smerujúcim k minimalizácii osobných kontaktov a na obmedzovanie skupinových aktivít napr. pri službách žiakom a zamestnancom. Ruky sú opatrenia eliminujúce prenos infekcie z kontaminovaného povrchu na sliznice. Okrem osobnej hygieny sú ďalšími opatreniami aj čistenie kontaktných povrchov a minimalizácia bodov s frekventovaným dotykom.

          • Karneval 14.2.2020

          • Do galérie Karneval 14.2.2020 boli pridané fotografie.

            Dnes 14.2.2020 je veľký bál, hurá je tu karneval. Na karnevale spoločne je nám všetkým báječne.Deti z MŠ a žiaci ZŠ nám ukázali, aké nádherné masky si pripravili, spoločne sa zabávali, súťažili a dosýtosti vyšantili.

          • Miss bábika 23.1.2020

          • Do galérie Miss bábika 23.1.2020 boli pridané fotografie.

            Malé "mamičky" z 1.A a 2.A nám dňa 23.1.2020 ukázali v súťaži Miss bábika, ako sa vedia pekne postarať, uspať svoje bábiky. Kamilka Blažovská z 1. A a Natálka Reľovská z 2.A postúpili na okresnú súťaž.

          • Šalianky Maťko 10.1.2020

          • Do galérie Šalianky Maťko 10.1.2020 boli pridané fotografie.

            V našej škole sa dňa 10.1.2020 konalo školské kolo v prednese povestí. Prednes každého žiaka, žiačky bol zaujímavý, pekne spracovaný. V I. kategórii zvíťazila žiačka z 3.A Mária Dufalová a v II. kategórii zvíťazil žiak zo 4.A Samuel Henisch. Títo žiaci postúpili na okresné kolo. Blahoželáme.

          • Výletik za odmenu 14.10.2019

          • Do galérie Výletik za odmenu 14.10.2019 boli pridané fotografie.

            Dna 14.10.2019 sme si urobili s dievčatami výletik za odmenu do Starej Ľubovne. Aká odmena? Mončik, Dianka, Terezka, Karinka a Bianka sú naj čitateľky zo 4.A triedy. Mali za úlohu prečítať 20 ľubovoľných kníh a stihli to vo veľmi krátkom čase. Ste super štvráčky :-)

          • Vianočná besiedka 20.12.2019

          • Do galérie Vianočná besiedka 20.12.2019 boli pridané fotografie.

            Zvoní, zvoní zvonček malý Vianoce sú pred dverami rozvoniava celý dom vianočný je plný stôl. A keď sa sviečočka slávnostne zapáli nie v jedných očičkách iskrička zažiari. Iskrička radosti po líčku sa zgúľa mamičkine rúčky nežne ma pritúlia. Dňa 20.12.2019 sa kultúrnym domom rozliehali básne, piesne, koledy, ktoré si pre prítomných hostí pripravili deti z MŠ a žiaci zo ZŠ spolu s pani učiteľkami. Nech sa všetka starosť zruší, nech zavládne pokoj v duši. Čo bolelo, nech sa zhojí, čo tešilo, nech sa zdvojí. Lásku šťastie, žiadne hádky, pohodu a krásne sviatky. Prajeme Vám krásne sviatky a šťastný nový rok.

             

          • Mikuláš 6.12.2019

          • Do galérie Mikuláš 6.12.2019 boli pridané fotografie.

            Vitaj, vitaj, Mikuláš,čo v batohu pre nás máš? Cukríky i čokoládkya či dáky perník sladký? Celý rok sme poslúchali,aj si uši umývali.Žiaden z nás sa nebil veru,na kolene nemal dieru.Tak ako sme sľúbili,všetci sme sa ľúbili.Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece,nikto z nás už čakať nechce. Ďna 6.12.2019 zavítal k nám Mikuláš. Deti z MŠ a žiaci zo ZŠ si pre Mikuláša pripravili nádherné piesne a básne pod vedením svojich p. učiteliek. Mikuláš ich balíčkami plnými sladkosťami. Ďakujeme, Mikuláš,za tie krásne chvíle,za darčeky od teba,za úsmevy milé.Stretneme sa o rok zas,príď, Mikuláš, medzi nás.

          • Babka a dedko 2019 5.12.2019

          • Do galérie Babka a dedko 2019 5.12.2019 boli pridané fotografie.

            Ako každý rok, aj tento rok sa naša škola zapojila do súťaže: Babka a dedko roku 2019, kde žiačka  Diana Zamišková 5.12.2019 získala ocenenie a nielen ona, ale aj jej Babka a dedko. Tešíme sa, že máme takých šikovných a tvorivých žiakov.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kolačkov, riaditeľka: Mgr.Gabriela Vilčeková
      • 0524363111, 0911354814
      • Základná škola s materskou školou Kolačkov, Kolačkov 31 065 11 Kolačkov Slovakia
      • 37876198
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje