• Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            tlačivo Písomné vyhlásenie o bezipríznakovosti, ktoré je potrebné predložiť pri nástupe dieťaťa/žiaka do školyv školskom roku 2021/2022 môžete podať aj elektronicky cez svoje rodičovské konto v EduPage prostredníctvom modulu Žiadosti/Vyhlásenia. 

            Ak nemôžete zaslať tlačivo elektronicky, odovzdajte, prosím, príslušné tlačivo podpísané v papierovej podobe triednemu učiteľovi/učiteľke. Tlačivo platí pre ZŠ aj MŠ.

          • Informácia o zmene v spôsobe poskytovania "dotácie na stravovanie"

          • Vážení rodičia,

            dňa 01. 08. 2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, ktoré prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

            Ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ a doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie. Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus.

            V nadväznosti na uvedené dochádza k zmene okruhu oprávnených detí a dotácia sa poskytuje:

            • v zmysle 4 ods. 3 písm. a) zákona o dotáciách na každé dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo  ZŠ a v  MŠ alebo v ZŠ je najmenej 50 % detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi;
            • v zmysle 4 ods. 3 písm. b) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (ďalej len „dieťa v HN“) alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „dieťa v ŽM“),
            • v zmysle 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu (ďalej len „deti bez daňového bonusu), táto skutočnosť sa žiadateľovi podľa 4 ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením.

            Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytovať dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo si nemohli uplatniť nárok (napr. z dôvodu, že ide o osoby bez zdaniteľného príjmu, resp. z dôvodu veku dieťaťa) na zvýšený daňový bonus na dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku podľa § 52zzj ods. 2 písm. c) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov. Dotáciu na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách je teda možné dotáciu poskytnúť na:

            • všetky deti v poslednom ročníku MŠ, ktoré nedovŕšili 6 rokov veku a to vzhľadom na skutočnosť, že na tieto deti nie je možné si uplatniť nárok na zvýšený daňový bonus;
            • deti v poslednom ročníku MŠ, ktoré dovŕšili 6 rokov veku a v ZŠ, ak žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo si nemohli uplatniť nárok na zvýšený daňový bonus (napr. poberatelia dôchodkov, nezamestnaní);
            • deti v ZŠ, ktoré už dovŕšili 15 rokov veku (napr. z dôvodu opakovania ročníka, odkladu povinnej školskej dochádzky) a to vzhľadom na skutočnosť, že na tieto deti nie je možné si uplatniť zvýšený daňový bonus (tak ako v prvom prípade pri 5 ročných deťoch v poslednom ročníku MŠ).                                                                                                                                                

            Záverom uvádzame, že čo sa týka detí v MŠ (nie v poslednom ročníku MŠ), tieto deti majú nárok na dotáciu na stravu len z dôvodu ŽM alebo HN podľa § 4 ods. 3 písm. a) alebo b) zákona o dotáciách.

            Zároveň sa zvýši suma dotácie na stravu na 1,30 eura za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ alebo vyučovania v ZŠ a odobralo stravu.

            Obec Kolačkov  je povinná  doručiť ÚPSVaR aktualizovaný zoznam detí, na ktoré žiada poskytnutie dotácie od 01.09.2021 do 31.12.2021.

            V tejto súvislosti žiadame rodičov, ktorí spĺňajú vyššie uvedené podmienky a budú si pre svoje dieťa uplatňovať nárok sa dotovanú stravu, aby v termíne do 5. augusta 2021 predložili:

             

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.

            Potvrdenie alebo čestné vyhlásenie je možné doručiť do podateľne Obce Kolačkov.

          • Koniec školského roka

          • Milí žiaci, rodičia, priatelia...

            ĎAKUJEME za ďalší spoločne strávený školský rok. Spolu sme sa opäť veľa naučili a mnohé navzájom pochopili.

            Využite čas prázdnin na oddych, prežite príjemné a radostné chvíle.

            Tešíme sa na vás opäť v septembri.

          • Riadenie COVID školským semaforom

          • Od 17. 5. 2021 sa školy riadia COVID školským semaforom

             

            Manuál pre materské a základné školy upravuje organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania v školách pre školský rok 2020/2021. Cieľom dokumentu je stanoviť základné prevádzkové podmienky škôl po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní. Upravuje iba tie základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia (či sú upravené nad rámec) od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, pracovnoprávnych a ďalších predpisov.

          • Ako sa nám darilo v mesiaci apríl?

          • VESMÍR OČAMI DETÍ 2021

            Okresného kola Vesmír očami detí sa tohto roku  opäť  zúčastnilo niekoľko žiakov našej školy a darilo sa nám.

            V 1. kategórii MŠ- predškolský vek - čestné uznanie Barbora Grichová

            Ocenené boli aj  naše žiačky, ktoré navštevujú ZUŠ- hlavná cena Mária Dufalová a Kamila Blažovská

            PYTAGPRIÁDA P3 a P4

            V tomto školskýom roku  ovplyvnilo Pytagoriádu dištančné vzdelávanie.Zatiaľ čo starší súťažili z pohodlia domova, tí z prvého stupňa riešili úlohy v škole. Dňa 13.4. riešilo matematické úlohy okresného kola  6 žiakov našej školy a úspešnými riešiteľmi sa stali Martin Reľovský a Tobias Chlebák z 3.A.

            MILK AGRO

            Do  súťaže Milk Agra Recykluj a vyhraj sa zapojili deti materskej školy pesničkou a výtvorom  Sabikovej Kocky.

            A práve výtvor sa umiestnil v celoslovenskej súťaži na 1. mieste.

             

              Všetkým blahoželáme.

          • Oznámenie o zápise do materskej školy

          •  

             

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou  Kolačkov  súlade § 59 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje, že zápis do materskej školy na školský rok 2021/2022 sa uskutoční v termíne od 4 mája - 5 . mája 2021.

            Spôsob zápisu

            Zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia môže škole doručiť žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie tromi rôznymi spôsobmi:

            1. elektronicky podaná žiadosť na   odrážke Elektronická prihláška.
            2. vyplnenie interného formulára , ktorý si  môže zákonný zástupca vyzdvihnúť v  budove materskej školy  po splnení aktuálnych protiepidemiologických opatrení,
            3. vlastná žiadosť.

             Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti predložiť potvrdené lekárom dodatočne do 20.5.2021 a doručiť do materskej školy. V odkazoch pod textom:

          • Vyhlásenie o bezinfekčnosti elektronicky

          •  

            Vážení rodičia tlačivo Vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré je potrebné opakovane   predložiť škole pri nástupe dieťaťa/žiaka na prezenčné vyučovanie, môžete podať aj elektronicky cez svoje rodičovské konto v EduPage prostredníctvom modulu Žiadosti/Vyhlásenia, viď. návod Ako podať vyhlásenie o bezinfekčnosti elektronicky

            V prípade, že nemôžete túto možnosť využiť,  odovzdajte, prosím, uvedené vyhlásenia podpísané v papierovej podobe triednej učiteľke. Uvedené tlačivá platia pre ZŠ aj pre MŠ.

          • Návrat do škôl- usmernenie

          • Na základe rozhodnutia vlády,  rozhodnutia Ministrerstva školstva vedy, výskumu a šporu  číslo 2021/10079:1-A1810aj  s prihliadnutím na COVID automat a školský semafor sa od pondelka 8. februára 2021 deti materskej školy a žiaci prvého stupňa  a špeciálnych tried ZŠ vrátia do školy.

            Pre vstup do školy bude potrebný negatívny test pre zamestnancov školy ako aj negatívny test jedného zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti.  Žiaci 1.stupňa sa testovať nemusia aj keď presiahli vek 10 rokov. Výnimku z testovania majú zákonní zástupcovia, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 a majú o tom potvrdenie nie staršie ako 90 dní alebo absolvovali dve dávky očkovania a od poslednej dávky uplynulo minimálne 14 dní.

            Pre deti, ktoré sa zúčastnia prezenčnej výučby, bude v prevádzke aj ŠKD a školská jedáleň. Všetky deti MŠ a všetci žiaci 1.stupňa, ktorí sa stravovali v ŠJ, sa budú považovať za automaticky prihlásených na stravovanie za doteraz platných podmienok (obedy zadarmo). V prípade pozitivity testu zákonných zástupcov alebo v prípade, že dieťa MŠ či ZŠ nenastúpi do školy, je nutné dieťa odhlásiť zo stravovania 0524363112.

            Ak sa zákonný zástupca dieťaťa/žiaka odmietne pretestovať, dieťa/žiak ostáva na dištančnom vzdelávaní. Zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Zákonný zástupca v takom prípade príde o právo na OČR-ku. Neprítomnosť žiaka na prezenčnom vyučovaní bude ospravedlnená. Prosíme zákonných zástupcov detí/žiakov, aby o neprítomnosti dieťaťa/žiaka na prezenčnej výučbe včas informovali triedne učiteľky.

            Pri príchode dieťaťa/žiaka do školy v pondelok 8.2.2021 samostatne je potrebné odovzdať  Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, alebo ho zaslať formou cez EDU page. Osoba sprevádzajúca dieťa/žiaka z a do MŠ/ZŠ je povinná sa preukázať pri vstupe do budovy školy svojim negatívnym certifikátom.

            Deti v MŠ a žiaci v ZŠ majú v škole naďalej povinnosť nosiť rúška.

            V zmysle COVID automatu sa očakáva, že testovanie sa bude cyklicky opakovať každých 7 dní, o čom vás budeme včas informovať.

            Aj keď si uvedomujeme, že opatrenia spojené s návratom detí/žiakov do škôl sú pre niektorých zákonných zástupcov ťažko prijateľné, ukazuje sa, že v aktuálnej situácii sú na zabezpečenie ochrany zdravia a bezpečia našich detí nevyhnutné. Škola rešpektuje usmernenia MŠVVaŠ a usmernenia RÚVZ.

            Ďakujeme za ústretovosť a pochopenie.

          • Materská škola pokračuje v obmedzenom režime

          • Návšteva materskej školy bude od 25.1.2021 v zmysle rozhodnutia MŠVVaŠ SR číslo: 2021/9418:2-A1810 naďalej umožnená iba deťom rodičov pracujúcim v kritickej infraštruktúre /t.j. detí zdravotníkov, hasičov, policajtov/ a tých zákonných zástupcov, ktorí nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice. Obmedzená prevádzka MŠ bude pre túto skupinu detí prebiehať naďalej.

          • Dištančné vyučovanie pokračuje

          • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠSR  zo dňa 5.1.2021 sa od pondelka 11.1.2021 pokračuje vo vyučovaní po vianočných prázdninách dištančnou formou na 1. stupni aj na 2. stupni základnej školy.

            Toto rozhodnutie ostáva v platnosti aj od 18.1.2021.

            Týmto Vám oznamujeme, že pre žiakov  bude dištančná forma vyučovania prebiehať podľa pokynov triednych učiteliek a naďalej  podľa rozvrhu na dištančné vzdelávanie.

             

          • Vianočné prianie

          • "Boh prišiel, tak ako sľúbil,

            tíško spí na slame.

            Má lásku, ktorá vždy ľúbi a nesklame.

            Núka ju dnes aj nám."(Mária Podhradská)

             

             

            Nech Vás hreje láska, nech v rodinnom krbe teplom Božia milosť praská.

            Nech ste naplnení radosťou a pokojom , aby ste tieto vianočné sviatky prežili v zdraví,

            vo vzájomnom porozumení, v pokore a chuti  sa úprimne rozdať.

            Darujme si lásku, poprajme pokoj a spokojnosť, aby takýchto chvíľ v roku 2021

            bolo stále dosť.

            Praje všetkým  riaditeľka školy Mgr.Vilčeková s kolektívom .

          • Vianoce 2020

          • Do galérie Vianoce 2020 boli pridané fotografie.

            Blíži sa čas Vianoc, na ktoré sa najviac tešia detičky a žiaci školy, čakajú na zázrak, kedy sa v srdci každého z nás narodí Ježiš.

          • Oznam

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Kolačkov oznamuje, rodičom a žiakom nultého a prvého ročníka, že podľa nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Starej Ľubovni vzhľadom na karanténne opatrenie bude vzdelávanie v týchto triedach prebiehať dištančnou formou do 12.12.2020.

          • Oznámenie

          • Riaditeľla Základnej školy s materskou školou Kolačkov, oznamuje žiakom a rodičom, že od 27.11.2020 bude prebiehať prezenčná forma vyučovania žiakov 1. stupňa a špeciálnych tried. Rodičia majú predložiť vyjadrenie o bezinfekčnosti.

          • Pozor nová zmena

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Kolačkov, oznamuje rodičom a žiakom školy, že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Starej Ľubovni   vzhľadom na súčasné karanténne opatrenia sa mení forma vzdelávania vo všetkých triedach základnej školy do 26.11.2020 na dištančné vzdelávanie.

          • Oznámenie

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Kolačkov, na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva oznamuje rodičom a žiakom 1.A a 4. A, že sa budú v čase od 18.11.2020- 23.11.2020 vzdelávať dištančnou formou. Vyučovanie bude prebiehať podľa rozvrhu dištančného vzdelávania a je povinné pre všetkých žiakov.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kolačkov, riaditeľka: Mgr.Gabriela Vilčeková
      • 0524363111, 0911354814
      • Základná škola s materskou školou Kolačkov, Kolačkov 31 065 11 Kolačkov Slovakia
      • 37876198
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje